Danmarks eventyrlige Marathon

HCA Marathon har den hurtigste rute i Skandinavien, hvilket gør det til det ideelle løb for debutanter og løbere, der ønsker at slå deres personlige rekord. Søndag den 30. september kl. 10

Fotos: Niels Holmgård

Du kan ikke nævne Odense uden at nævne Hans Christian Andersen. Den berømte danske eventyrforfatter blev født i byen, som nu gør mange ting for at holde hans eventyr og historier i live.

Også H.C. Andersen Marathon er opkaldt efter byens verdenskendte forfatter, i Danmark benyttes navnet HCA Marathon som oftest. Ruten ligner naturligvis noget fra et af hans eventyr. Der er motiver fra hans historier på hver kilometerskilt, i centrum møder du sågar forfatteren, som en del af HCA Paraden, der med sine mange eventyrfigurer er et festligt indslag på ruten. Paraden deltager også i præmieoverrækkelsen på Odense Atletikstadion, når vinderne af Skandinaviens hurtigste maratonløb kåres.

Men ikke kun forfatteren og hans historier gør dette race til et eventyr. ”Odense er stort set helt flad, hvilket er en af grundene til, at vi har en meget hurtig rute. Faktisk har HCA Marathon vist sig at være den hurtigste rute i Skandinavien,” siger løbsdirektør Torben Simonsen. ”Dette er en af grundene til, at vi kan anbefale HCA Marathon som et godt løb for debutanter samt til de erfarne løbere, der gerne vil slå deres egen personlige rekord.

Forskellige afstande og alt i nærheden

Arrangørerne forventer i alt 6.000 deltagere til årets arrangement, hvoraf 1.500 deltagere vil løbe maraton. Derudover omfatter arrangementet ½ maraton, hvor der er et deltagerloft på 3.000 løbere.

”Sidste år besluttede vi at gøre det muligt at kunne deltage i et ti kilometer løb, som en del af HCA Marathon. Det viste sig at være så stor en succes, at vi har distancen på programmet igen i år, med et deltagerloft på 1.500 deltagere.

Den nye distance ”Løb de sidste 10” er ikke set før i Danmark. Deltagerne starter på samme tidspunkt som maratonløberne, men har startsted på byens rådhusplads, Flakhaven. Her fra løber deltagerne på ruten der benyttes af maratondeltagerne til mål på Odense Atletikstadion, hvor alle distancer afsluttes med en runde på atletikbanen, inden man er i mål. ½ maraton og maraton har start ved Odense Idrætshal, der er omdrejningspunkt for hele arrangementet, med sports expo, udlevering af startnummer, omklædning, bad, bagageopbevaring, massage m.m. Disse nære omgivelser gør infrastrukturen unik, da alt er inden for gåafstand i Idrætsparken. ”Ruten er også meget gennemtænkt idet du løber i form af en firkløver, hvilket betyder at du løber mod centrum og ud af byen nogle gange hvilket giver familier og venner flere muligheder for at heppe på deltagerne, ”forklarer Simonsen.

H.C. Andersen
Marathon

  • Afvikles for 19. gang søndag den 30. september
  • Dansk Atletik Forbunds DM i maratonløb afvikles som en del af HCA Marathon
  • H.C Andersen Marathon står bag en lang række løbeevents i Odense
  • Bl.a gratis fortræning fra søndag den 4. august.

Læs mere på:
www.hcamarathon.dk

De tre distancer giver familier mulighed for at deltage i samme arrangement, da man kan vælge den distance, som passer den enkelte, ”siger Simonsen. De tre distancer giver også løbeklubber mulighed for at arrangere klubture, da der er distancer for alle.

Udover de tre nævnte distancer er der også tænkt på den kommende generation af løbere, så for børn/unge afvikles der et MiniMarathon, med en distance på 4,2 km.

HCA Marathon samarbejder med flere af byens hoteller, så hvis du ønsker en rolig start på din løbsdag den 30. september, kan du få en god aftale for dit ophold i Odense.

Med de indlagte max. deltagerloft, anbefales hurtig tilmelding.